Pravila privatnosti

Zaštita privatnosti i osobnih podataka

Ekran-d.o.o. vodi brigu o zaštiti Vaše privatnosti sukladno pozitivnim zakonskim propisima. Osobne podatke koje ostavljate kako biste nas kontaktirali ili se raspitali o proizvodu koristimo u najboljoj namjeri i za svrhu za koju ste svoje podatke ostavili. Privatne podatke koje ostavljate kako biste ostvarili kontakt s nama te se raspitali o proizvodima i uslugama poduzeće Ekran-d.o.o ne dijeli s trećim stranama.

Koji se podaci prikupljaju?

Prilikom kupnje kao registrirani korisnik ili gost. Prikupljaju se podaci:
-Ime i prezime osobe ili naziv poduzeća.
-Adresa stanovanja, sjedište poduzeća ili ustanove.
-Adresa isporuke naručene robe (ukoliko se šalje putem dostavne službe).
-Adresa za naplatu, može biti ista ili različita od adrese naplate.
-Email adresa.
-Broj telefona ili mobitela.

Upravljanje prikupljenim podacima

Kupac ima pravo:
-dobiti pisanim ili elektroničkim putem kopiju svih svojih podataka.
-promjeniti svoje podatke u odjeljku > Moj račun > Moji podaci.
-na vlastiti zahtjev putem kontakt forme zatražiti brisanje svog računa i svih podataka iz baze.

Tehnički podaci

Na našim stranicama koristimo Googleov alat za analizu prometa i statističku analizu navika posjetitelja kako bismo mogli isporučiti što kvalitetniji sadržaj za naše posjetitelje. Pri tome se mogu prikupljati tehnički podaci poput tipa uređaja koji koristite i operativnog sustava, lokacije IP adrese s koje pristupate stranicama, preglednika i sličnih podataka. Takve podaci prosljeđuju se trećoj strani – Google Inc. te Vas molimo da pogledate njihova pravila privatnosti za više informacija. Pravila privatnosti Google Inc. dostupna su na adresi:

https://www.google.com/analytics/terms/gb.html

Poveznice prema trećim stranama

Na našim stranicama također koristimo i poveznice prema trećim stranama, uglavnom društvenim mrežama (npr Facebook/Youtube) i stranicama proizvođača. Prije pristupanja stranicama preko poveznica molimo Vas da provjerite njihova pravila privatnosti. Ekran-d.o.o ne može biti ni na koji način odgovoran za postupanje trećih strana s Vašim podacima.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići ni na koji način ne omogućavaju pristup korisničkom računalu ili bilo kakvim podacima o korisniku, osim onih koje je korisnik odlučio podijeliti prihvaćajući pravila zaštite privatnosti. Većina internetskih preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali korisnik može u postavkama preglednika odabrati mogućnost prihvaćanja ili odbijanja zahtjeva za spremanje kolačića, brisanje spremljenih kolačića i druge aktivnosti vezane uz uporabu kolačića.

Zašto koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva i kako bi naše web stranice bilo lakše pregledavati. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično. Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu.
Dodatne informacija oko isključivanja kolačića:
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima: youronlinechoices.eu ili allaboutcookies.org

Sigurnost

Sigurnost korisničkih podataka je od iznimne važnosti. S ciljem sprječavanja neautoriziranog pristupa korisničkim podacima ili njihovo otkrivanje, osigurani su odgovarajući fizički, elektronički i upravljački sustavi zaštite kojima se štite i čuvaju podaci prikupljeni putem web-sjedišta. Svi prikupljeni korisnički podaci dostupni su isključivo osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Ni u kojem slučaju se korisnički podaci neće dostaviti trećim osobama. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne i sudske vlasti Republike Hrvatske.