Blog

Upoznajte Audio Technicu

Audio-Technica je japanska tvrtka koja dizajnira i proizvodi profesionalne mikrofone, slušalice, gramofonske zvučnice i drugu audio opremu. Osnovao ju je 1962. godine Hideo Matsushita u Tokyu počevši kao proizvođač gramofonskih zvučnica.

Hideo Matsushita, osnivač AudioTechnice

Prvi proizvodi bili su AT-1 i AT-3 MM stereo zvučnice. Poslovanje se brzo razvija i Audio-Technica širi poslovanje i na druga polja audio elektronike. Ubrzo razvija nagrađivanu gramofonsku ručicu AT-1001.  1969.g. tvrtka je počela izvoziti zvučnice diljem svijeta, a iste godine završavaju razvoj i puštaju u prodaju prvi snimač mikrokaseta.

’74g izdaje svoje prve stereo slušalice AT-700. Početkom 80ih izdaje inovativan uređaj, prijenosni mini gramofon Mister Disc AT77 sa baterijskim napajanjem. Ono po čemu je Audio Technica izrazito cijenjena su vrhunski mikrofoni za koje su pogotovo 70ih i 80ih godina dobili brojna priznanja za razvoj tehnologije.  1992. godine kondenzatorski mikrofon AT4033 odabran je najboljim mikrofonom na konvenciji Audio Engineering Society. Zaslužni su i za inovativni kardioidni cjevasti mikrofon AT3060. 2005g. Audio Technica razvija UniGuard koji se sastoji od 13 pojedinačnih Audio-Technica patenata, cjelokupni sustav za RFI zaštitu koji utječe na svaki aspekt dizajna no AT ga implementira u sve svoje mikrofone. Audio-Technica snabdijeva mikrofone za Grammy nagrade  u  posljednjih 10 godina, a opskrbljuje i mikrofone za predsjedničke debate SAD-a već 30 godina.

Također pruža razna audio rješenja, od olimpijskih igara do raznih televizijskih emisija. Za svoju 50. obljetnicu, Audio-Technica predstavlja svoj svjetski uspješni AT-LP1240 pro DJ gramofon. Još jedan cijenom pristupačan i popularan AT gramofon je AT-LP120 koji se uspješno prodaje već devetu godinu zaredom. U novijem dobu AT proširuje klase svojih Hi-Fi slušalica i počinje se bazirati na razvoj slušalica sa sofisticiranijim BlueTooth aptX protokolom kao i Noise-Cancelling tehnologijom. Kao jednu od uspješnica svakako treba izdvojiti ATH-SR5BT, a u Noise-Cancelling domeni nagrađivane ATH-ANC7b slušalice i njihove novije iteracije.

Osim Hi-Fi slušalica proizvode i razne slušalice za studijsku produkciju (M-series), gaming (ATH-AG1), a u ponudi su i ATH-MSR7 High-Res certificirane slušalice. Dugovječni japanski proizvođač razne opreme za finu audio reprodukciju i snimanje, na tržištu se etablirao kao jedan od vodećih proizvođača gramofonskih zvučnica, slušalica i vrhunskih mikrofona stoga ako Vas zanima nešto od proizvoda iz te domene Audio Technica je brand koji ne smijete zanemariti…

Povezani članci