Jamstvo

Uređaje sa isteklim jamstvenim rokom ne servisiramo/popravljamo (nismo servis) i ne pružamo podršku za uređaje koji nisu kupljeni kod nas.

Za svaki proizvod kupljen kod nas imate pravo na jamstvene uvjete navedene na jamstvenom listu (trajanje jamstva, datum kupnje, serijski broj, te ovlašteni servis i uvoznik).

Ekran-d.o.o. nije davatelj jamstva nego posrednik, osim ako nije drugačije navedeno!. Kod proizvoda malih dimenzija npr. baterije – dovoljno je sačuvati naš račun ili broj našeg računa/narudžbe.

Zakonski gledano, jamstveni list je najvažniji dokument za ostvarivanje prava iz jamstva. Pitajte nas prije kupnje u vezi jamstvenih uvjeta. Savjetujemo da čuvate naš račun (fotografiju računa ili kopiju).

Prijava kvara ili reklamacije (samo za proizvode u jamstvu)

-osobno u poslovnici
-email: ekran@ekran-osijek.com
-pozivom na: 091/2044-008 (dostupan je i Viber)
-pisanim putem na adresu: J.J.Strossmayera 12, 31000 Osijek
-putem inbox poruka na društvenim mrežama

Dokazivanje jamstva

-maloprodajni račun ili R1 račun
-otpremnica
-jamstveni list

Priprema uređaja

Molimo prije predaje uređaje isti spakirajte u originalnu ambalažu uz sve popratne dijelove (kablovi, adapteri, daljinski, nastavci i slično) koji su potrebni za ispravan rad uređaja i koji su došli zajedno sa uređajem kada ste ga kupili.

Troškovi dostave i dijagnostike u slučaju ispravnog uređaja

Izvod iz Uvjeta Poslovanja tvrtke Ekran-d.o.o, stavak 4, točka 5:
“U slučaju da u ovlaštenom servisu ne priznaju reklamaciju pod jamstvenim uvjetima Prodavač zadržava pravo naplate logističkih i manipulativnih troškova Kupcu kao i troškove pregleda vanjskog servisa.”

Najčešće postavljana pitanja

Imam uređaj u jamstvu ali nemam račun i/ili jamstveni list?

Zadržavamo pravo da takav uređaj ne primamo na servis!

Nemam originalnu ambalažu i zašto je to toliko bitno?

Ovo uvelike ovisi o proizvodu, njegovoj težini, osjetljivosti i gabaritima.

Dužni smo vas upozoriti da postoji mogućnost odbijenice od strane ovlaštenog servisa ukoliko se proizvod šalje u neoriginalnoj i improviziranoj ambalaži. U ovaj slučaj najčešće spadaju kategorije proizvoda:

hi-fi zvučnici i sve hi-fi komponente (pojačala, cd-playeri, recieveri)
-televizori svih dimenzija (nemoguće je improvizirati ambalažu a da se isti ne uništi prilikom transporta)
-laptopi
-monitori

Improvizirana ambalaža predstavlja rizik, dostava u takvoj ambalaži predstavlja opasnost od dodatnog ili totalnog oštećenja Vašeg proizvoda. Ekran d.o.o. odbija slati takve proizvode i ograđuje se od rizika.

Ukoliko na vlastiti trošak šaljete proizvod na servis u improviziranoj ambalaži morate znati da ste Vi odgovorni za robu u transportu sve dok se ista ne preda u ruke servisa. U slučaju oštećenja ili uništenja proizvoda Vi se morate sporiti sa dostavnom službom oko naknade štete.

Mogu li osobno kontaktirati servis?

Da možete. Određeni servisi poslati će dostavnu službu o njihovom trošku na Vašu adresu kako bi se neispravan uređaj prikupio, a po završetku servisa isti će vam biti vraćen.

Ukoliko vam se to čini komplicirano mi vam stojimo na raspolaganju te ćemo to odraditi umjesto vas.

Vrijeme popravka uređaja?

Ovlašteni servisi su zasebne tvrtke, Ekran d.o.o. ne može utjecati na njihovu poslovnu politiku (brzinu dijagnostike, preuzimanja, servisnu proceduru, naručivanje dijelova).

Iz navedenih razloga ne možemo reći koliko treba da se uređaj popravi, to može biti u roku 5 dana a može i u roku 30, s time da vrijedi zakonsko pravilo da se isti mora popraviti u roku 45 dana!.