Jamstvo

Uređaje sa isteklim jamstvenim rokom ne servisiramo/popravljamo (nismo servis)!. Također ne pružamo podršku za uređaje koji nisu kupljeni kod nas.

Za svaki proizvod kupljen kod nas imate pravo na jamstvene uvjete navedene na jamstvenom listu ili deklaraciji proizvoda.

Ekran d.o.o nije pružatelj jamstva nego posrednik, osim ako nije drugačije navedeno!. Gotovo svi proizvodi sadrže jamstveni list u kojem je naveden davatelj jamstva, popis servisa te trajanje jamstva. Izuzetak su proizvodi malih dimenzija npr. baterije, gdje jamstveni list kao fizički papir višestruko nadilazi dimenzije proizvoda. Kod takvih proizvoda čuvajte račun.

Zakonom gledano jamstveni list je najvažniji dokument za ostvarivanje prava iz jamstva. Pitajte nas prije kupnje u vezi jamstvenih uvjeta. Savjetujemo da čuvate naš račun (fotografiju računa ili kopiju).

 1. Prijava kvara ili reklamacije (samo za proizvode u jamstvu):
  -osobno u poslovnici
  -email: ekran.maloprodaja@gmail.com
  -pozivom na : 031/283-765
  -pozivom na: 091/2044-008 (dostupan je i Viber)
  -pisanim putem na adresu: J.J.Strossmayera 12, 31000 Osijek
  -putem inbox poruka na društvenim mrežama

 2. Dokazivanje jamstva:
  -maloprodajni ili R1 račun
  -otpremnica
  -jamstveni list
 3. Priprema uređaja?
  -Svu popratnu ambalažu (kutija,kablovi, dodaci, daljinski i slično) koji su potrebni za ispravan rad uređaja.

 4. Troškovi dostave:
  Izvod iz Uvjeta Poslovanja tvrtke Ekran d.o.o, stavak 4, točka 5:
  “U slučaju da u ovlaštenom servisu ne priznaju reklamaciju pod jamstvenim uvjetima Prodavač zadržava pravo naplate logističkih i manipulativnih troškova Kupcu kao i troškove pregleda vanjskog servisa.”
  U nekim slučajevima (kod određenih servisa) nije potrebno nama slati proizvod nego nakon obavljene komunikacije s nama, servis će poslati dostavnu službu na Vašu kućnu adresu o njihovom trošku. Vaše je samo da spakirate i pripremite uređaj.

 5. Bitno je znati:
  -Kupac može izravno i osobno kontaktirati nadležni servis.
  -Određeni servisi poslati će dostavnu službu o njihovom trošku na Vašu adresu kako bi se preuzeo uređaj. Komunikaciju možete obavljati sa njima te će Vam proizvod biti vraćen nakon popravka.
  -Ukoliko Vam to predstavlja problem ili servis ne želi preuzeti proizvod na takav način, isti donesite u našu poslovnicu ili nam ga pošaljite a mi ćemo kao posrednici uputiti ga servisu.
  -U slučaju da je proizvod nepopravljiv, dobit ćete odobrenje za novi proizvod u istoj vrijednosti, što znači da kod nas možete za onoliko koliko ste prvobitno platiti proizvod birati sličan, potpuno drugačiji (proizvod druge kategorije) ili skuplji proizvod u nadoplatu.

 6. Vrijeme popravke uređaja?
  -Maksimalno ćemo ubrzati stvari koliko možemo. Znajte da su ovlašteni servisi zasebne tvrke, Ekran d.o.o. ni na koji način ne može utjecati na njihovu poslovnu politiku (način preuzimanja, brzinu rješavanja i slično).
  -Zbog navedenih razloga ne možemo odgovoriti na pitanje koliko će proći vremena da se proizvod servisira. Iz prakse možemo reći da određeni popravci traju 2 tjedna, a neki čak i do 2 mjeseca (npr. servis je naručio dijelove za televizor iz Japana).

Najčešće postavljana pitanja:

Imam uređaj u jamstvu ali nemam ambalažu, račun, jamstveni list, što dalje?:
-zadržavamo pravo da takav uređaj ne primamo!

Nemam originalnu ambalažu, što dalje i zašto je to toliko bitno?
Ovo uvelike ovisi o proizvodu, njegovoj težini, osjetljivosti i gabaritima.

Dužni smo vas upozoriti da postoji mogućnost odbijenice od strane ovlaštenog servisa ukoliko se proizvod šalje u neoriginalnoj i improviziranoj ambalaži. U ovaj slučaj najčešće spadaju kategorije proizvoda:

hi-fi zvučnici i sve hi-fi komponente (pojačala, cd-playeri, recieveri)
-televizori svih dimenzija (nemoguće je improvizirati ambalažu a da se isti ne uništi prilikom transporta)
-laptopi
-monitori

Improvizirana ambalaža predstavlja rizik, dostava u takvoj ambalaži predstavlja opasnost od dodatnog ili totalnog oštećenja Vašeg proizvoda. Ekran d.o.o odbija slati takve proizvode i ograđuje se od rizika.

Ukoliko na vlastiti trošak šaljete proizvod na servis u improviziranoj ambalaži morate znati da ste Vi odgovorni za robu u transportu sve dok se ista ne preda u ruke servisa. U slučaju oštećenja ili uništenja proizvoda Vi se morate sporiti sa dostavnom službom oko naknade štete.