Blog

Sennheiser – prošlost, sadašnjost i budućnost audio industrije

Tvrtka Sennheiser electronic, Njemačka je privatna tvrtka koja se bavi projektiranjem i proizvodnjom širokog asortimana visokokvalitetnih proizvoda, uključujući mikrofone, slušalice i avionske slušalice, za osobne , profesionalne i poslovne aplikacije.

Jorg Sennheiser

Tvrtka je osnovana 1945g, samo nekoliko tjedana nakon završetka drugog svjetskog rata. Osnovana je od strane Fritza Sennheisera i njegovih kolega inženjera pod imenom Laboratorij W. Prvi je proizvod bio voltmetar, a nedugo je započeta i proizvodnja  mikrofona sa prvim modelom DM1. Do 1955g. tvrtka se proširila na  250 zaposlenika, a počela je proizvodnja raznih elektroničkih proizvoda, uključujući i geofizičku opremu, mikrofonske transformatore, miksete i minijaturne magnetske slušalice. Laboratorij W 1958g. mijenja ime u ‘Sennheiser electronic’.


Sennheiser mikrofoni

Godine 1968. Sennheiser je objavio prve otvorene slušalice na svijetu. Uvođenje otvorenih slušalica utjecalo je na tržište slušalica jer je bilo u mogućnosti proizvesti prirodniji zvuk koji mnogi korisnici preferiraju.


Sennheiser HD414 – otvorene slušalice

1980g. tvrtka je ušla u zrakoplovno tržište, opskrbljujući Lufthansu slušalicama. Počeli su proizvoditi moderne bežične mikrofone 1982g., iste godine kada je osnivač Fritz Sennheiser predao upravljanje tvrtkom njegovom sinu Jorgu Sennheiseru.

Godine 1991. Poznata profesionalna tvrtka Georg Neumann iz Berlina koja izrađuje studijske mikrofone, postala je dio Sennheisera. 1996g. Sennheiser je dobio nagradu Emmy za svoje napredovanje u bežičnoj tehnologiji zadržavši svoju tradiciju visoke tehnologije zvuka i dan danas. U listopadu 2013. Sennheiser je primio prestižnu nagradu Philo T. Farnsworth na 65. Emmy Engineering Awards u Hollywoodu, a u svibnju 2014. Sennheiser osniva novi centar za inovativna streaming rješenja, Sennheiser Streaming Technology GmbH.Sennheiser headset, naglavne i ušne slušalice

Sennheiser je danas jedan od najnagrađivanijih vodećih svjetskih proizvođača In-Ear, naglavnih i slušalica za profesionalnu uporabu kao i raznih vrsta mikrofona za studijska snimanja i koncerte, od jeftinih do ultimativnih. Također nudi vrhunska audio rješenja za konferencijske dvorane, call centre, hotele i tehnološke tvrtke… Trebate li audio rješenje za Vaše potrebe na profesionalnom nivou?  Obratite nam se sa povjerenjem…


Sennheiser Orpheus, najskuplje slušalice – cijena 50,000 eura

>Sennheiser.com

Povezani članci