Recenzija Triangle Borea B03Najnoviji uradak prihvatljive cijene i odličnoga zvuka stiže nam iz kuhinje francuskog Triangle-a koji je uz dobro nam poznate Cabasse, Devialet i Focal jedan od prominentnijih francuskih High End “igrača” na tržištu.

Radi se o “bookshelf” konceptu koji sa 16cm mid/bass dijafragmom od čiste celuloze ustvari i nije toliko malen i može potisnuti dosta zraka. Za visokotonsku jedinicu zaslužan je 25mm “silk dome” elektrodinamički tweeter.

Sa svojih 90dB osjetljivosti u 8 Ohma ne pretstavlja težak teret za većinu pojačala i premda ima malo nemirniju impedancu tj na određenim frekvencijama pada i na 4 Ohma sa zdravih 50-70W neće biti problema.

Borea 03 je zvučnik “baršunaste” sredine kojega možete slušati cijeli dan bez trunke zamora, naravno pod uvjetom da ga niste spojili na neadekvatnu elektroniku. Zvučnike smo testirali na Musical Fidelity M2CD playeru, MF M2SI i
Marantz NR-1200 pojačalima koji su sa Boreama svirali besprijekorno, doduše M2SI se pokazao nešto neutralnijim sa više bass kontrole i definicije od Marantza koji je svirao malo lepršavije i muzikalnije od no sam karakter zvučnika je uvijek zadržavao profinjenost. Visoki tonovi su čisti, rezolutni i detaljni tako da toga sasvim sigurno neće nedostajati.

Separacija instrumenata na pozornici je jasno definirana a vokali su fino popunjeni, artikulirani i tu stvarno nema zamjerke. Balans zvuka ide iz same sredine i ni jedan spektar nije posebno naglašen, dakle radi se o izrazito koherentnoj prezentaciji. Glazba na testu nam otkriva da je Borea naklonjenija Jazz/Smooth Jazz i klasičnoj glazbi čiji ljubitelji sigurno neće biti razočarani. Da nemislite da je ovaj zvučnik “one trick pony”, Rock/metal i Electro također odrađuje vrlo dobro no reprodukcija finih nijansi glazbe se ipak znatno bolje percipira na kvalitetnije produciranim snimkama.

U nedostatku boljeg opisa Borea 03 nazvao bih legitimnim nasljednikom “Monitor Audio Bronze 2” zvučnika (novi Bronze 100 zvukom je i dimenzijama “trickle down” od Silver 100) pošto se nadovezuje na taj tip zvuka no ipak daje jednu višu dozu rezolucije, čistoće i detaljnosti dok pritom zadržava toplinu i muzikalnost.

Triangle je postigao jedan izvrstan balans između muzikalnog i analitičnog zvuka te same kvalitete izrade a da Vas to sve ne košta ko sam “bubreg”. U ovom cjenovnom rangu vrlo je teško naći zvučnik sličnih gabarita koji ima veći potencijal da svira bolje od Triangle Borea 03. Naša preporuka.