Recenzija Geneva Touring S+

Geneva Touring S+ odmah će Vas dojmiti kvalitetom, počevši sa vizualnom percepcijom proizvoda do momenta kada ga uzmete u ruke. Sa impresivnih 0.95Kg težine i vrhunskom izradom od bloka nautičkog aluminija i kožom (doduše umjetnom), imati će te osjećaj kao da držite Berettu ili Sig Sauer a ne Bluetooth/FM/Dab+ radio hibrid…tipke imaju zgodan taktilni “feedback” i idealnih su proporcija dok nije rijetkost primjetiti na sličnim proizvodima da su tipke male i pipkave. Slova na tipkama laserski su gravirana. Potenciometar za glasnoću je izrazito uglađen i osjetljiv, doslovno možete na promile pojačavati i stišavati uređaj i namjestiti si idealan volumen.

Sam uređaj ima digitalni display zaštićen mrežicom koji prikazuje trenutne postavke volumena, dok FM radio ima RDS koji se također prikazuje na samom displayu. Teleskopska FM antenica sakrivena je u samom uređaju i dovoljno ju je malo povući noktom prema gore da se oslobodi što doprinosi uniformnom izgledu uređaja. Tuner ima odličan prijem i ne predstavlja mu problem ni hvatanje signala u zgradi sa armiranim betonom.
Bluetooth smo testirali i na 15ak metara udaljenosti između dva uređaja i također se može pohvaliti sa besprijekornim radom. Integrirana baterija ima odličan autoritet rada (proizvođač kaže do 20h) no koliko će zvučnik izdržati ovisi o glasnoći slušanja kao i kompleksnosti glazbenog materijala.

Ono najbitnije, sam zvuk koji izlazi iz te male kutijice je u najmanju ruku impresivan. Dinamika u pjesmama tj. kontrast između tihog i glasnog djela pjesme je nešto što u ovom cjenovnom rangu još nismo imali prilike čuti. Količina detalja i čistog zvuka nema veze sa konvencionalnim proizvodima ovoga tipa. Zvuk je ugodno popunjen i toplijeg, malo tamnijeg karaktera, sa propulzivnim basom koji će Vas pošteno iznenaditi. Za tako jak bas zaslužan je pasivni bas radiator koji stvara dojam kao da slušate zvučnik duplo većih gabarita. No da ne mislite da je Geneva “boom box” osim dobrog basa čuti ćete jako lijepu sredinu i visoke. Reprodukcija žičanih i akustičnih instrumenata poput gitare/violine zvuči iznenađujuče s obzirom da se ipak ne radi o ozbiljnom Hi-Fi uređaju.
Vokal je zaobljen i uvjerljiv a ne tanak, neprirodan i naporan za slušanje kao na primjerice televizijskim uređajima. Sve je to uklopljeno da se ni jedan spektar posebno ne ističe, dakle zvuk je izrazito koherentan. Audiofilska kvaliteta zvuka odiše ovim uređajem i mogu ga bezrezervno preporučiti ljudima koji su već razmazili svoje uši ozbiljnim Hi Fi-em a žele nešto prijenosno sa što manje
kompromisa kao i zainteresiranima za prijenosne uređaje jednostavno bolje kvalitete zvuka i izrade od prosječne tržišne ponude.

Geneva Touring S+ je zasigurno uređaj za koji se može reći da je prošao puni R&D proces i da ga je slušalo izrazito kritičko uho prije nego su ga odlučili izbaciti na tržište, što je u današnje vrijeme rijetkost. Svakako ne još samo jedan uređaj sa trake. Naša preporuka.