Zvučnički kabel QED XT25 (m)

*Cijena se odnosi na dužni metar
*Bananice se kupuju posebno

-Presjek: 2.5mm2
-Vanjski promjer: 3.96mm
-Unutarnji promjer: 2.1mm
-Otpornost: 13.4 mΩ/m
-Kapacitivnost: 35.0 pF/m
-Induktivnost: 0.52 μH/m
-Faktor disipacije: @ 10 kHz 0.0001
-Broj vodiča: 10 x 10/0.13mm
-Izolacija: LPDE omotač sa 100% pokrivenošću aluminijskom mylar trakom
-Stranica proizvođača: >Link<
-What Hi-Fi recenzija: >Link<

Dostupnost:

Na zalihi

8,99 

Na zalihi

Jednokratno: 8,99 €
do 12 rata: 8,99 € 0,75 €/mj
13-36 rata: 9,53 € 0,26 €/mj

*Za kupnju na rate iznos košarice mora biti jednak ili veći od 66,36€ (500kn).

Opis

Zvučnički kabel XT 25 predstavlja novi vodeći standard u rangu kabela za zvučnike srednje klase. U zvučničkim kabelima zvukovi visokog tona prisiljeni su putovati prema vanjskoj strani vodiča i tako mogu koristiti sve manje i manje raspoložive površine presjeka kako se visina tona povećava. To se naziva „Skin Effect“ i znači da je za visoke frekvencije otpor kabela mnogo veći nego za zvukove s nižim tonom.

Vrtložne struje u jednom vodiču mogu utjecati na struju koja teče u susjednom vodiču tako da se struje koje teku u istom smjeru odmiču jedna od druge. Takav „učinak blizine“ također povećava otpor kako se frekvencija povećava. Te pojave štetno utječu na vjernost zvuka koji čujete. X-Tube tehnologija rješava ove probleme stvaranjem šuplje cjevaste geometrije vodiča od pojedinačnih grupa vodiča kroz koje svaka frekvencija može proći s jednakom lakoćom u usporedbi s tradicionalnim čvrstim ili uvijenim vodičima.

Glazbeni signali u zvučničkom kabelu pomiču se mnogo puta naprijed-natrag svake sekunde. Izolacijski materijal koji se koristi za odvajanje poslanih i povratnih vodiča jedan od drugoga, mora se svaki puta napuniti i isprazniti. Nije sva energija pohranjena u dielektriku tijekom svakog ciklusa punjenja u potpunosti vraćena tijekom svakog ciklusa pražnjenja, što štetno utječe na vjernost zvuka koji čujete. Zbog toga u QED-u koriste dielektrične materijale s malom gubicima poput polietilena (PE) ili teflona (PTFE) preferirajući ih umjesto jeftinije PVC alternative pronađene u nebrendiranim modelima.

Zvučnički kabeli moraju imati veliku nosivost struje. Ako je električni otpor kabela prevelik, dio signala glazbe će se izgubiti što će štetno utjecati na vjernost zvuka koji čujete. Da se to ne bi dogodilo, u QED-u smanjuju otpor zvučničkih kabela na način da se koristi najveća površina presjeka bakra unutar ograničenja veličine svakog kabela. Za najbolje moguće iskorištavanja potencijala u performansama vodiča, vodi se računa da u bakru nema nečistoća koje im mogu naškoditi. Iz tog razloga se koristi isključivo 99,999-postotni bakar bez kisika.