Gramofon ARGON AUDIO TT-4, orah

> Šifra: 08005510

Gramofon s ugrađenim pretpojačalom.

-Brzine: 33/45 o/min (elektronski regulirano)
-Pickup: pokretni magnet (Ortofon 2M crveni)
-Ploča: Aluminij
-Postolje: MDF
-Težina ploče: 1,4 kg
-Ugrađeno RIAA pojačalo (može se isključiti)
-Ton ručica od 8,8″ od karbonskih vlakana/aluminija
-ATS (anizotropni stabilizator torzije)
-Efektivna masa ruke: 21,7 g
-Uključen poklopac i RCA kabel
-Težina: 7,2 kg
-Dimenzije(VxŠxD): 14.2 x 42 x 35.5 cm
-Stranica proizvođača: >Link<

Dostupnost:

Na zalihi

649,99 

Na zalihi

Jednokratno: 649,99 €
do 12 rata: 649,99 € 54,17 €/mj
13-36 rata: 688,99 € 19,14 €/mj
649,99  Cijena za odabrani komplet

Opis

Pozabavimo se ozbiljno analognim zvukom! Argon Audio TT-4 nudi fantastičnu kvalitetu zvuka i izrade upakiranu u elegantan, ali retro inspiriran dizajn koji će zasigurno unijeti wow-efekt u svaki Hi-Fi sustav. Kako bi osigurao najbolju moguću kvalitetu zvuka, TT-4 je izgrađen kao spremnik s čvrstim postoljem i teškim tanjurom. Međutim, neka vas ne zavara njegova čvrsta vanjština: s tonarkom od ugljičnih vlakana i unaprijed ugrađenim Ortofon 2M Red pickupom, TT-4 donosi i obilje sofisticiranosti na stol. Ugrađeno Phono pojačalo znači da možete koristiti TT-4 s bilo kojim pojačalom ili aktivnim zvučnikom kojim želite.

  • Ručkica od ugljičnih vlakana s već ugrađenim Ortofon 2M Red
  • Ugrađeni visokokvalitetni prilagođeni RIAA (MM)
  • Teška konstrukcija od visokokvalitetnih materijala
  • ATS tehnologija (patent na čekanju) za jasniji zvuk
  • Četiri različite završne obrade, uključujući dvije u furniru od pravog drva

Napravljen da traje

Nadovezujući se na svoj vrlo uspješan gramofon TT-3, Argon Audio je u osnovi zadržao sve što taj gramofon čini sjajnim, a sve ostalo se podiglo na sljedeću razinu. Kao rezultat toga, u TT-4 dobivate deblje, čvršće postolje, teži tanjur i poboljšane noge za odvajanje. Sve to radi u tandemu kako bi se pružila bolja osnova za vaše zapise; što znači da dobivate manje izobličenja uzrokovane vibracijama i jasniji, prirodniji zvuk.

Prilagođene komponente

Ručkica mora biti i vrlo lagana, ali i iznimno kruta u isto vrijeme. Budući da ugljična vlakna imaju visoke ocjene u obje kategorije, to je prilično savršen materijal za ručkice, pa je prvi put upotrijebljen u Argon Audio gramofonu. Kako bi nadogradnja bila potpuna, na kraj kraka je ugrađen još bolji pickup od danskog Ortofona. 2M Red je dugo bio MM-pickup koji je nadmašio sve po svojoj cijeni, a zvuči i na TT-4.

TT-4 dolazi s ugrađenim Phono pojačalom (MM) vrlo visoke kvalitete. To znači da se TT-4 može koristiti sa svim pojačalima i aktivnim zvučnicima izravno – nije potrebno vanjsko Phono pojačanje. Čak je i prilagođeno dizajnirano ugrađeno pojačalo da zvuči puno bolje od bilo čega dostupnog po ovoj cijeni, koristeći samo visokokvalitetne komponente. I ne brinite: kad je Phono pojačalo isključeno, ono nema utjecaja na signalnu stazu.

ATS – ANIZOTROPNI TORZIJSKI STABILIZATOR (patent u čekanju)

Iako ATS stvarno zvuči jako tehnički, ima smisla. Prilikom izrade nove ručice od karbonskih vlakana, otkriveno je da su se događale neke neugodne unutarnje rezonancije i izobličenja ručke koja su negativno utjecala na performanse igle pri praćenju utora. Dobra vijest je da je to riješeno! U osnovi, trik je sljedeći: napravi se vrlo mali, precizan otvor duž donje strane ručke. Ovaj rez ne utječe na težinu ili krutost ručke, ali eliminira rezonancije uzrokovane torzijom (svijanjem/savijanjem), što bi inače uzrokovalo neželjeni šum i izobličenje koji bi dopirao do vaših zvučnika. Rezultat: dobivate najjasniji i najčišći zvuk koji ste ikada čuli s gramofona u ovom cjenovnom rangu.