Kupnja i ugradnja klima uređaja

Klima uređaji za hlađenje i djelomično grijanje

Standardni modeli idealni za hlađenje ili grijanje u prijelaznoj sezoni jesen-zima.

Mobilna klima i oprema

Ventilatori

Kupnju možete izvršiti u našoj poslovnici ili putem weba. Ukoliko kupujete preko weba a imate pitanja savjetujemo da nas prije kupnje kontaktirate u slučaju pitanja i nejasnoća.
Klima uređaje kao i uslugu montaže moguće je naručiti, spojiti i platiti zajedno putem svih naših oblika plaćanja.
Podržane oblike plaćanja za webshop možete vidjeti ovdje: >Link<. *Poslovnica može imati drugačije načine plaćanja u odnosu na web.

Ukoliko se odlučite na opciju ugradnje, tada vam mi dostavljamo klima uređaj i ne morate se brinuti za transport, ugrađujemo uređaj i puštamo u rad. Ugradnju vrše naši ovlašteni serviseri. Za produljenje jamstva, klima uređaj je potrebno je svake godine servisirati od strane ovlaštenog servisa. Kupnja klime s ugradnjom se financijski isplati jer na jednom mjestu sve dogovorite i platite uz povoljniju konačnu cijenu. Spomenuti ćemo da i u slučaju reklamacija (na sam rad klima uređaja ili na montažu/montažera) ne morate skakati na više mjesta nego se obratite nama.

Što je to standardna ugradnja i što ona podrazumijeva?
-> Montaža uređaja do 3.5kW snage: 219,00€ (1.650,06kn)
-Dostava na područje Osijeka i okolice (do 30 kilometara od Osijeka)
-ovlaštenu montažu do 3 metra duljine cijevne i elektro instalacije između unutarnje i vanjske jedinice.
-do 2 metra visine vanjske jedinice (pristupačnu sa zemlje ili ljestava) bez uporabe korpe ili dizalice.
-PVC nadžbukne kanalice za postavljanje instalacije
-PVC nadžbukne kanalice sa napojnim el. kabelom
-Cijev za odvod kondenzata slobodnim padom
-1 par pocinčanih nosača za ugradnju vanjske jedinice
-1 proboj zida, debljine do 50cm
-potrošni materijal (izolacijska traka, vezice, silikon, gips, tiplovi i ostali potrebni materijal za ugradnju)
-spajanje napajanja na postojeću električnu instalaciju
-vakumiranje cjevovoda
-puštanje u pogon
-kontrola rada
-čišćenje prostora nakon obavljene ugradnje
-ovjera jamstvenog lista i upute o korištenju klima uređaja

Inverter klima uređaj da bi ispravno radio na hlađenju i grijanju potrebna je minimalna duljina cjevovoda 2 metra instalacije (ovo ovisi o modelu klima uređaja).

Mogući dodatni radovi i troškovi na koje morate biti spremni (koji ne ulaze u trošak osnovne montaže. Iste obračunava montažer na licu mjesta. Plaćanje se vrši montažeru na licu mjesta):
-Ukoliko je ugradnja zahtjevnija od standardne ugradnje, dodatni radovi i dodatno utrošeni materijali obračunavaju se po cjeniku.
-Dostava izvan Osijeka, udaljenost veća od 30km:  0,40€/km

 

Kako da znam koji su mi troškovi?

Naši djelatnici stoje vam na raspolaganju da se odabir prilagodi vašim potrebama i situaciji. Ukoliko niste sigurni slobodno nas kontaktirajte. Ukoliko ipak želite sami procijeniti, evo nekoliko smjernica:

1. Jedan proboj zida
znači da se između unutarnje i vanjske jedinice klima uređaja nalazi 1 zid na objektu (kuća/stan), u tom slučaju standardna ugradnja je dostatna, nema dodatnih troškova.

2. Dužina instalacije do 3 metra
Podrazumijeva udaljenost između unutarnje i vanjske jedinice klima uređaja. Ukoliko je to slučaj kod Vas pokriveni ste osnovnom ugradnom i nema dodatnih troškova. Ukoliko vanjska jedinica ne može biti unutar 3 metra od unutarnje jedinice sa vanjske strane zida, tada možete očekivati dodatne troškove po dodatnom dužnom metru.  Veća dužina zahtjeva utrošak bakrenih cijevi, pertlovanja (spajanja/varenja) cijevi, izolaciju cijevi, te puštanje plina kao i drugog materijala npr. vodilice, tiplove itd.

3. Montaža vanjske jedinice do 2 metra visine.
Podrazumijeva da se vanjska jedinica može ugraditi uporabom ljestvi i da je mjesto dostupno uobičajenim putem. Montaža na iznimno visoke objekte i nepristupačna mjesta može zahtijevati uporabu korpe/krana a to se naplaćuje prema važećem cjeniku davaoca takve usluge!

4. Što ako živim na 4-om katu zgrade?.
Ukoliko vanjsku jedinicu montirate na Vaš balkon i mjesto je pristupačno nećete imati dodatnih troškova, ukoliko se ugrađuje npr. na fasadu te nije dohvatljivo je sa balkona/prozora ili opasno, tada se moraju primjeniti druge metode (korpa/kran) i možete očekivati dodatne troškove.

5. Nalazim se izvan Osijeka i okolice, što je sa dostavom?
Montažeri izlazak na teren koji nije na području Osijeka i okolice naplaćuju po cjeniku 0,40€/km.