Najčešće postavljana pitanja

Cijenjeni posjetitelji i postojeći kupci u svrhu poboljšanja usluge, lakše kupnje i rješavanja problema složili smo listu najčešćih pitanja koje dobivamo. Pitanja i odgovori se odnose na webshop i maloprodajnu poslovnicu. Ukoliko lista ne sadrži odgovor na vaše pitanje, molimo postavite nam ga putem kontakt forme, izravno pozivom ili e-mailom.

Nemamo. Proizvode isključivo šaljemo u ovlaštene servise.

Ne brinite! nećemo Vam poslati duplo više proizvoda. Jednostavno nas nazovite u radno vrijeme a Van radnog vremena pošaljite nam email. Prihvatit ćemo zadnju narudžbu, odnosno onu za koju Vi kažete da šaljemo.

Ne brinite! ukoliko ne želite prolaziti ponovni proces narudžbe jednostavno nas nazovite u radno vrijeme ili van radnog vremena pošaljite nam email. Prema Vašem zadnjem naputku i željenim izmjenama šaljemo narudžbu.

Proizvod nemamo trenutno fizički na lageru ali je isti dostupan od strane dobavljača. Uz takav proizvod ste suglasni da vrijeme narudžbe može potrajati (u iznimnim situacijama). Ukoliko niste sigurni savjetujemo Vas da nas kontaktirate.

Bitno je znati :
-Nismo u mogućnosti (radi prostora) imati sve proizvode u poslovnici. Isto tako na webshopu nastojimo imati artikle koje uvijek možemo isporučiti. Tehnička roba
podložna je prekidima proizvodnje i izadvanjima nasljednih/novih modela.
Ukoliko se ispostavi da nismo u mogućnosti isporučiti naručeno, narudžbu poništavamo  a novčanu transakciju storniramo odnosno vršimo povrat novca. Ukoliko kupac želi, prodavatelj može ponuditi zamjenski proizvod.

Online plaćanja se vrše putem PayWay sučelja koje je u vlasništvu Hrvatskog Telekoma. U slučaju da vam je kartica odbijena postoji par uzroka:
-kartica ne podržava online plaćanja (provjerite sa vašom bankom kako bi je aktivirali)
-limit na kartici
-postojeći nepodmireni dugovi
-određene poslovne kartice tvrtki imaju ograničenja na iznos (potrebno je kao klijent nazvati banku da Vam se isto odobri.)
-u iznimnim slučajevima problemi sa webstranicom
Bitno je znati :
-PayWay sustav online naplate kao i sustav bankarskih kuća se stalno nadograđuje radi mjera zaštite i sigurnosti plaćanja. Postoji mogućnost da ste napravili narudžbu upravo u trenutku kada je sustav u nadogradnji (nedostupan). U tom slučaju molimo da probate ponoviti narudžbu kasnije, a svakako nas kontaktirajte bilo kojim putem kako bi žurno riješili problem na obostrano zadovoljstvo.

Zalihe i cijene artikala ažuriramo svakodnevno, u najvećem broju informacije biti će točne. Ukoliko prikazana cijena iz nekog razloga ne odgovara realnoj cijeni proizvoda, trgovac (Ekran d.o.o) i Kupac mogu iskoristiti svoje pravo na otkazivanje izvršene narudžbe, sukladno našim uvjetima poslovanja. Ulažemo maksimalne napore u održavanje točnih informacija. Ekran d.o.o ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija – u izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja zbog ljudskog faktora. Fotografije i opisi ne moraju uvijek stopostotno odgovarati i treba ih shvatiti kao informativnu ilustraciju.

1-3 radna dana. Uvijek ćemo nastojati kada i gdje je to moguće naručenu robu poslati direktno od dobavljača na Vašu adresu kako bi znatno ubrzali proces dostave. Savjetujemo uvijek prije narudžbe da nas kontaktirate kako bi dobili 100% ažurne informacije.

“Na zalihi” – proizvod je raspoloživ odmah u poslovnici, može biti poslan isti dan putem dostavne službe.
“Po narudžbi” – dobavljivo kod dobavljača u roku 1-2 radna dana
“Nema na zalihi” – nije na lageru u poslovnici, nije raspoloživo kod dobavljača

Webshop i poslovnica čine dva prodajna mjesta. To znači da poslovnica i webshop ne moraju nužno pratiti jedno drugo.

-Za narudžbe plaćene online karticom iste storniramo odmah, kod određenih kartica šaljemo zahtijev za stornom banci. Povrat sredstava može biti odmah a može i potrajati do tjedan dana. To ovisi o brzini samih banaka.

-Za sredstva uplaćena na naš žiroračun, storniramo isti ili sljedeći radni dan. Sredstva su vidljiva (ukoliko je ista banka) isti dan. U suprotnom u roku 2 radna dana. Također i ovdje brzina transakcije ovisi o bankarskim kućama.

-Za narudžbe plaćene pouzećem novac vršimo uplatom plaćenog iznosa na Vaš račun ili račun koji nam navedete. Sredstva će vam biti vidljiva u roku 1-3 radna dana.

Prilikom narudžbe kod upisivanja osobnih podataka nalazi se polje (OIB neobavezno). U to polje upišite točan OIB. Uz ime i prezime u tom slučaju upšite u polje (Ime poduzeća) točno ime poduzeća. Ukoliko Vam se navedeno čini kompliciranim, jednostavno u polje (Napomena) upišite sve potrebne podatke ili nam jednostavno pošaljite e-mail. Nije potrebno praviti novu narudžbu.

Možemo. U tom slučaju kod narudžbe u polje (napomena) napišite kako želite da postupimo. Kod takvih narudžbi uklanjamo vidljive cijene sa proizvoda ukoliko postoje a robu šaljemo na željenu adresu bez računa (ili sa računom) sve kako želite.
Bitno je znati: da ne vršimo uslugu pakiranja proizvoda kao poklon (umotavanje u papir i slično).